15 Ağustos 2017 Salı



Şöyle bir seyahate kim çıkmak istemez ki ?


Daralıyoruz bunalıyoruz bıkıyoruz sıkılıyoruz hatta bazen küçük isyanlarda bile bulunuyoruz hayata karşı, yoruluyoruz; hayat,iş,okul,insanlar,yaşam her biri bizi azda olsa çokta olsa yoruyor kaçmak istiyoruz kırgınlıklarımız dan yorgunluklarımızdan belki yalnız belki bize en iyi gelen insanla kaçıp uzaklaşmak istiyoruz bizi yoran her şey den haklıyız da küçük bir kaçamak belki de sadece istediğimiz bazen buna cesaretimiz bazen vaktimiz bazense bütçemiz uygun olmuyor.
Böyle bir çok sebep var...
Aslında bu sebeplerin bazıları sadece bahane çoğu şeye vaktimizi ayırıyoruz çoğu şeye bütçemizi ayıra biliyoruz neden kendimizi iyi hissettirecek bir geziyle seyahatle hatta bir yürüyüşle  kendimizi ödül len dir mi yo ruz ?
Bazen yolda giderken camdan kafanızı hafif çıkartıp yüzümüze çarpan rüzgar bile rahatlatıyor.
Bazen salıncakta hızlı sallanırken gök yüzüne bakmak.
Bazen bisiklet sürmek.
Bazen çocuklarla ip atlamak.
Bazen uzun uzun yürüyüşler bu bir ormanda ne güzelde olurdu değil mi ? Kulağınızda en sevdiğiniz sizi dinlendiren bir müzik ve yüzünüze çarpan o güzel ılık rüzgar bu belki bir ilk bahar belki bir sonbaharda ne kadar da rahatlatırdı bizi yani benim düşüncem bu şekilde sizin düşüncenizi de en az kendi düşüncem kadar önemsiyor ve merak diyorum.
Hayaller  güzeldir, sınırsızdır ve bedavadır :)


Geziler ve seyahatler demişken bahsetmek istiyorum küçük bir plan belkide bizleri nerelere götürür kim bilir !
Küçük bir defter hazırlayın kendinize gitmeyi  en istediğiniz yerden başlayın ve liste şeklinde yazın resimlerini çıkarın ve kendinizi orada hayal edin kim bilir belkide bir sayfa arkasına orada olduğunuz bir resmi yapıştırırsınız ve o sayfaya gülümseyerek tik atarsınız yanına ve gelecek sene aynın gün o resmi görüp o yaptıklarınızı hatırlayarak cesaretlenip başka hayallerinize gidersiniz ve bu defter böyle böyle dolar.. Arkadaşlarınızla, sevgilinizle,ailenizle yada yalnız bir kamp hiçte fena olmazdı değil mi? Bir sayfa da buna ayırın hatta bir çok sayfa  yaptıklarınızı yazın çektiğiniz resimleri yapıştırın hatta hayalinizde bile gidip oraya yaptıklarınızı olmuş gibi yazabilir siniz neden olmasın ki ? Mutlu oluyorsak bence bunu da yapabiliriz yapamayız diye bir kural yok ! İzlediğiniz yıldızları, ağaca tırmanan sevimli sincabı  hatta ona uzattığınız çekirdek içlerini nasıl yediğini, çadırınızda gün doğmasına yakın uyanıp güneşin doğarken ki o güzel manzarayı kaleminizin yettiğince yazabilirsiniz hatta resmini bile çizebilirsiniz. Külde ısıttığınız kahvenizin kokusu burnunuza gelirken belkide defterinize o gün ki yaşadığınız güzellikleri yazıyor olacaksınız.. Yanınızda sevdiceğiniz varsa size bir masaj bile yapabilir,sarılarak uzanıp yıldızları izlemenin keyfini artık sizde biliyor olacaksınız..
Toprak ve çiçek kokuları temiz havanın verdiği o güzel hisle uyanacaksınız bir güzel güne daha sevdiceğiniz de yanınızda uyuyorsa ona mı manzaraya mı hangisine bakacağınızı bile şaşırabilirsiniz ve bunun verdiği huzurda bambaşka tabi..
 Yanan ateşin yanında o güzel sohbete değmez mi ?
Yazılacak o kadar çok şey var ki ama istemek her şeyden daha güçlü.
Eğer çok istersen her şey mümkün !




Biraz resimlenelim..























Çok çok mutlu olun... 

resimler alıntıdır.

Şura EREN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder